Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın bapları herhangi bir pres yahut sülale sahibi bağırsakin harika bir yatırımdır çünkü çok yönlü maliyetlidirler; uygun korumaya sahip olmanın ne derece önemli olduğunu anlamanız midein binanızın yangın müdafaasının sıfır olduğu birlik bir örnek yeterlidir!

kaynağı değişlemtir]

Yangın bapsı kesinlikle hizmet bünyelmalıdır? Yangın kapıları prezantabl bakım gerektirir. Bakım, yangın kapısının medarımaişetlevselliğini ve yangın dayanıklılığını temin etmek derunin önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak arama edilmesi, bapnın sadık bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin dek bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin iyi olduğunun ve kilit mekanizmasının çallıkıştığının kontrolör edilmesini karınerir. Başkaca, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve maslahataretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Yangın çıkış bapsı özellikleri olarak da andaçlan yangın bapsı özellikleri şunlardır

Yangına dayanıklı kapılar evinize ekstra esirgeme eklemenin harika bir yoludur. Geceleri daha yavuz uyumanıza ve bir yangın durumunda ailenizi güvende tutmanıza yardımcı olabilirler.

Yangın Kapısı, müstacel durumlarda kuruluşdan emniyetli bir şekilde tahliye imkanı sağlayıcı, kanunlarla zaruri hale getirilmiş ve anatomi yaşamını mahiyet düzlük, strüktürların en önemli unsurlarından biridir.

Yangın bapları, binanızın yahut tesisinizin ihtiyaçlarına rabıtlı olarak birkaç farklı kayırma seviyesi esenlayabilir. Davetsiz misafirlerin mutabık mezuniyet olmadan dışarıdan heveslimalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kadar) mevcuttur.

Kaçış merdivenlerinin yangın kapısı kapasite ve sayı bakımından en azca yarısının aracısız çatı dışına açılması gerekir.

Yangın bapsı imalatı ilmî bilgiler ışığında son teknolojik vürutmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

yangına karşı önlemlerin kızılınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında yukarıda dışa vurum belirtilen noktalarda belli süre ısı ve kıvılcım geçişine dayanabilecek yangın kapıları kullanılır.

Ancak, yangın kapısı vandözları arasında fiyat değişiklıkları olabilmektedir. Temelı vandözlar, şayeste fiyatlarla birinci sınıf yangın bapları satarken, diğerleri mualla fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin yalnızca bulunmuş olduğu kuruluşnın muhtevaerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını bileğil, bir yangın durumunda itfaiye aracı ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini dalgalı kurtarma yolları olarak kullanımını sağlamaktadır. 

Belirtilen bu hengâm dilimleri bir kapının yangına ne derece süre dayanacağını tabir etmektedir. Lakin bu konuda tetik yetişmek gerekir. Çünkü 90 dakika yangına dayanıklı olması müstelzim bir kapının 30 dakika dahi dayanmadığı henüz önce meydana getirilen testlerde doğrulanmıştır.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini şık görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli başlangıçlı kriterler görüş önüne tuzakınarak hüküm verilmektedir. Özellikle selim bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun tuzakınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Report this wiki page